Női lelkészek konferenciája Nigériában

Női lelkészek konferenciája Nigériában

Share this content.

Forrás: lutheranworld.org, fordítás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Yola – Először tartottak konferenciát a Nigériai Evangélikus Egyház (LCCN) női lelkészei és teológusai – mintegy 90 fő, köztük 76 nő – részvételével Yolában.

A konferencia megnyitóján dr. Panti Filibus Musa érsek, a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) elnöke elmondta, hogy a rendezvényt többek között a szervezet nagygyűlésének egyik határozata nyomán szervezték meg. A határozat felszólította az LVSZ közösségét, hogy tanulmányozza a női lelkészi szolgálat területén eddig szerzett tapasztalatokat, és segítse elő a további lépéseket ezen a területen. 

A résztvevők megerősítették az LVSZ egyenjogúsági politikája melletti elköteleződésüket, a helyi kontextusban pedig különös hangsúlyt helyeztek az özvegyek és árvák helyzetének javítására, valamint a tradicionális öröklési szokások megváltoztatásának szükségességére. 

További részletek az LVSZ honlapján.

Címkék: Nigéria - - lelkész - gender -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!