Ülésezett a MEÖT Missziói Bizottsága

Ülésezett a MEÖT Missziói Bizottsága

Share this content.

Forrás: Facebook.com / MEÖT
Beloiannisz – Beloianniszban tartotta ülését a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Missziói Bizottsága. A görög polgárháború 400 menekültje telepedett itt le 1950-től. A bizottságot fogadó egyik helybéli asszony elmondta, hogy ő 13 éves volt ekkor, és eleinte azt mondták nekik, hogy csak néhány hónapot töltenek Magyarországon. Azóta is itt él.

Édesanyjával 27 év után találkozott Németországban. A falu lakosságának 30 százaléka görög. Minden felirat (pl. Petőfi utca) kétnyelvű.

Az értekezletet az 1996-ban épült görög ortodox templomban és annak termében tartották a bizottsági tagok. Szentirmai Róbert ortodox pap szívvel-lélekkel végzi szolgálatát a településen.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!