„Az igazság ismeretében mindig továbbmehetünk” – Harmadik centenáriumi reformációs ünnepségek Észak-Magyarországon

„Az igazság ismeretében mindig továbbmehetünk” – Harmadik centenáriumi reformációs ünnepségek Észak-Magyarországon

Share this content.

Szöveg: Magos István
Magos István irodalomtörténész évek óta kutatja a magyarországi prédikátorok tevékenységét, s reformációval kapcsolatos tanulmányait különböző folyóiratok jelentették meg. Most a Sola Scriptura folyóirat szerkesztője, M. Környei Éva ajánlásával közreadjuk „Az igazság ismeretében mindig továbbmehetünk” – Harmadik centenáriumi reformációs ünnepségek Észak-Magyarországon című tanulmányát.

Publikált például a Vallástudományi Szemle hasábjain, és tavaly, 2017-ben, a reformáció emlékévében jelent meg Továbbra is reformálódjatok! – Reformáció Magyarországon – Századról századra című kötete, amely a magyar reformáció kibontakozásától a jelen helyzetig kalauzolja az olvasót századonként egy-egy írásmű kiemelésével. A könyv első recenzense Szathmáry Sándor professzor volt, majd dr. Püski Levente, dr. Szigeti Jenő és mások is írtak róla: http://www.irokboltja.hu/?t=globalsearch&srcwhere=SZERZONEV&srctext=Magos+Istv%C3%A1n
http://epa.oszk.hu/03100/03161/00010/pdf/EPA03161_vallastudomanyi_szemle_2017_1.pdf
https://konyvtar.lutheran.hu/bibliografia/meb_2017.pdf/view

Egyéb irodalomtörténeti tárgyú írásai például az MTA tudományos folyóiratában, az Irodalomtörténeti Közleményekben, valamint más folyóiratokban és tanulmánykötetekben (Alföld; Irodalomismeret; Sola Scriptura; Széphalom – A Kazinczy Ferenc Társaság évkönyve; A vallási diszkrimináció ellen, az esélyegyenlőség megteremtéséért című konferenciakötet stb.) jelentek meg.

„Az igazság ismeretében mindig továbbmehetünk” – Harmadik centenáriumi reformációs ünnepségek Észak-Magyarországon című tanulmányát a mellékletben találják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!