„De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk...”

„De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk...”

Share this content.

Forrás. papa-ma.hu, szöveg: ha
Pápa – Pápán 2018. október 31-én az evangélikus, a református és a baptista gyülekezet hívei közösen emlékeztek. Az evangélikus templomban Márkus Mihály református lelkész hirdetett igét.

„De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk, hogy elvesszünk, hanem a hitéi, hogy életet nyerjünk” – az igehirdető a Zsidókhoz írt levélből vett textus kapcsán elmondta, hogy ma a városban több mint kétezeter pápai vallja magát reformátusnak, de mindössze kétszázan járnak rendszeresen templomba. Ezzel az igerészlettel őket buzdította, hívta közös gondolkodásra Márkus Mihály: „A reformáció elindításakor s az ellenreformáció idején sem volt könnyű azoknak, akik hűek maradtak hitükhöz, Istenhez. De nem hátráltak meg, nem adták fel, nem mondták azt, hogy ha egy napon belül nem alakul kedvezően a sorsuk, akkor az elfogadhatatlan. Hosszú küzdelemben élték meg hitüket, de nem futamodtak meg. Vajon ma hányszor hátrálunk meg, hányszor keseredünk el egy-egy nehézség kapcsán, hányszor éljük meg tragédiaként, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzeltük – s hányszor fordulunk el Istentől? Pedig az Úr azt szeretné, ha a hit emberei maradnánk, rábíznánk magunkat az Ő végtelen szeretetére és kegyelmére” – mondta Márkus Mihály.

Az istentiszteletet követően a protestáns gyülekezetek tagjai megkoszorúzták a reformáció emlékművét, majd a híveket szeretetvendégségre várták az evangélikus látogatóközpontban.

Továbbiak olvashatók, illetve képgaléria formájában megtekinthetők itt.

Címkék: Pápa - reformáció -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!