Memento mori

Memento mori

Share this content.

Szöveg és fotó: Bartha István
Balassagyarmat – A Balassagyarmati Református Egyházközség és a Zeke Kálmán Alapítvány szervezésében asztali beszélgetésre került sor Elmúlás – Mi van a halál után? címmel. 2018. november 6-án, kedd este 19 órakor már zsúfolásig megtelt az Orchidea cukrászda, mintegy ötven-hatvan érdeklődő gyűlt össze.

A beszélgetés moderátora dr. Takács László törvényszéki bíró, a beszélgetők pedig a katolikus, református és evangélikus egyház egy-egy képviselője volt Kovács Zsolt káplán, Molnár Ambrus lelkipásztor és Bartha István lelkész személyében.

Kell-e beszélnünk a halálról? Mi szükség van a halál utánra vonatkozó kérdésekre? Mi lesz velünk a halál után? Milyen választ ad erre a mai kultúra? Hogyan befolyásolja jelenlegi életünket az, hogy mit gondolunk a halálról? Hogyan tekintenek a különféle keresztyén felekezetek a halálra? Lehet-e bármilyen reménységünk a halállal való megküzdésben? Mit jelent Jézus Krisztus feltámadása a halálban élő ember számára? – ezeket a kérdéseket fogalmazta meg a szervező.

A beszélgetés végén egy katolikus testvér egy szép, az örök élet reménységét megszólaltató Sillye Jenő-szerzemény gitárkísérettel való eléneklésével lepte meg a jelenlévőket. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!