Egy lelkész száraz novembere

Egy lelkész száraz novembere

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Seben Glória
Kedves ismerős, jóbarát, akihez bármikor fordulhatok? Betérő vendég, akivel csak nagy ünnepeken találkozom? Családtag, aki nélkül nehezen képzelhető el egy átlagos munkanap? Vajon milyen szerepet tölt be az én életemben az alkohol?

A Kék Pont Alapítvány idén is elindította egyhónapos józansági kampányát Száraz november néven. Ez egy öngondozó projekt, ami azt jelenti, hogy ez idő alatt senki sem kontrollálja a nem ivásodat rajtad kívül. Bár a szervezők bátorítanak, hogy érdemes közösségben, akár barátokkal együtt végigvinni a folyamatot, legalább ennyire fontos, hogy ebben a hónapban megtanuljunk tudatosabban viszonyulni a vágyainkhoz és örömeinkhez. Nem maga a józanság a cél, az inkább egy eszköz a mélyebb önismerethez. A sóvárgások és a lehetséges örömforrások menedzselése olyan készség, amely minden felnőtt ember életét kiegyensúlyozottabbá teheti. A kampány társadalmi célja továbbá, hogy diskurzust folytasson az alkohol és más örömforrások kockázatairól és a függőség kialakulásának korai fázisáról. Idén először tematikus eseményeket is szerveznek: a nők alkoholfogyasztási szokásai állnak a fókuszban.

A továbbiak itt olvashatóak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!