Az elnök-püspöknél jártak a hazánkban szolgáló amerikai misszionáriusok

Az elnök-püspöknél jártak a hazánkban szolgáló amerikai misszionáriusok

Share this content.

Szöveg: Zachary Courter, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna. Fotó: Csűry Csaba
Budapest – Hivatalos fogadáson vettek részt Fabiny Tamás elnök-püspöknél 2018. november 7-én az Amerikai Evangélikus Egyház Fiatal felnőttek a globális misszióban (Young Adults in Global Mission – YAGM) programjának keretében Közép-Európában szolgáló amerikai önkéntesek.

Fabiny Tamás elnök-püspök a 9. zsoltár alapján tartott áhítatában arra emlékeztette a csoportot, hogy Isten nem felejti el a szegényeket és az elnyomókat. Az áhítat után az YAGM-misszionáriusok mindegyike bemutatkozott, megosztva a szolgálati helyükön szerzett tapasztalatokat. Valamennyiük egy-egy közösségi projektben, az evangélikus közösségek életében és istentiszteletein is részt vesz a program keretében.

A házigazdának a Magyarországi Evangélikus Egyházról és annak szolgálati ágairól tartott rövid előadását követően a találkozót barátságos beszélgetéssel, kedélyes pizzázással és kávézással folytatták.

Hét YAGM-misszionárius szolgál jelenleg Magyarországon (Budapesten, Piliscsabán, Pilisen, Nyíregyházán, Szegeden és Szarvason), három pedig Szerbiában (Újvidéken és Belgrádban).

A misszionáriusok blogjai és honlapjai az alábbi elérhetőségeken követhetők:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!