Jézus ezt mondta: „Kövess engem!” (Mt 9,9) – Lelkésziktatás Őrimagyarósdon

Jézus ezt mondta: „Kövess engem!” (Mt 9,9) – Lelkésziktatás Őrimagyarósdon

Share this content.

Szöveg: Dobóné Somogyi Eszter
Őrimagyarósd – Ünnepre készülődött az őrimagyarósdi evangélikus gyülekezet. 2018. október 27-én lelkészt iktattak az egyházközségben. Dobó Dánielt Rostáné Piri Magda esperes asszony iktatta be a gyülekezet szolgálatába, aki az Északi Egyházkerületből, Nagycserkeszről érkezett Isten hívásának engedelmeskedve. Az ünnepi úrvacsorás istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

Életem a porhoz tapad: eleveníts meg igéddel!” (Zsolt 119,25) – hangzott az igehirdetési alapige. Szemerei János nyugati (dunántúli) püspök arról beszélt, hogy ma már a tudomány is bizonyítja, hogy a „csillagok porából” van a testünk, viszont tapasztaljuk, hogy ez a test nagyon is a földre húz bennünket. A Bibliában találjuk meg a választ arra a kérdésünkre, hogy ki emelhet fel bennünket e földhöz ragadt, véges életből: egyedül a Megváltó, Jézus Krisztus! 

A beiktatás és a megerősítő áldás elhangzása után Dobó Dániel igehirdetését hallgathatta meg az ünneplő gyülekezet.  A beiktatott lelkész arról beszélt, hogy Isten hogyan hívta őt egyértelműen az őrimagyarósdi gyülekezetbe, és hogy Isten további vezetését kérve áll a gyülekezet szolgálatába. A saját elhívásáról való bizonyságtétel mellett hangsúlyozta, hogy Jézus hívása mindenkinek szól, hogy őt követve beleilleszkedjen az Isten által számára megalkotott, jó tervbe, mely az örök életet jelenti, és az örökkévalóságban teljesedik ki. 

Az istentisztelet ünnepi közgyűléssé alakult, melyen az egyházközség felügyelője, Kovács-Mesterházy Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket, és jegyzőkönyvben rögzítették Dobó Dániel lelkész beiktatását. 

Ezután jókívánságait adta át az egyházmegye felügyelője, Mórocz Zsolt, valamint a nagycserkeszi evangélikus gyülekezet felügyelője, Szuhánszki István. 

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Dobó Dániel Budapesten nőtt fel. 2013-ban szentelték lelkésszé. Első önálló szolgálati helye a nagycserkeszi evangélikus egyházközségben volt, ahol 2014-től látta el a lelkészi szolgálatot. Innen érkezett 2018. október 1-jén az őrimagyarósdi gyülekezetbe. 2014-ben házasodott, két kisfiú édesapja. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!