Indul a szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtés a Tesco áruházaiban

Indul a szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtés a Tesco áruházaiban

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – A Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként idén is részt vesz a szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtésben. Bár a kampány hivatalosan advent első vasárnapján veszi kezdetét, a Tesco-vásárlók már november 12-től segíthetik a rászorulókat a kasszáknál december 24-ig kapható, 250 forintos kupon megvásárlásával. Tavaly több mint 60 millió forintot gyűjtöttek az adományozók az áruházakban.

Amíg többségünknek az ünnep egyet jelent a finom ételekkel, az ajándékokkal és a karácsonyfával, addig sokan vannak, akiknek alapvető élelmiszerekre sem telik. Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint két évtizede indította szeretet.éhség. elnevezésű országos adventi pénzadománygyűjtő kampányát, melyhez a Tesco stratégiai partnerként kilenc éve csatlakozott. A kampány során az áruházlánc munkatársai és vásárlói a kasszáknál kapható 250 forintos adománykupon megvásárlásával támogathatják a rászorulókat. A gyűjtés arca idén is Kovács Koko István olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

A Tesco az adománykuponok értékesítéséből befolyó teljes összeget az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlja fel, melyből a karitatív szervezet a nehéz helyzetben élő családokat, gyermekeket támogatja. Tavaly az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként több mint 60 millió forintot gyűjtöttek, melyből a segélyszervezet nemcsak adventkor, hanem egész évben támogatást nyújthatott a nehéz helyzetben élőknek. Országos intézményhálózatán keresztül az év minden napján azért dolgozik, hogy valódi kitörési pontokat kínáljon a szegénységből.

Az áruházlánc elkötelezett a rászorulók támogatásában, így az adventi szeretet.éhség. adománygyűjtés mellett az év során más programokkal is részt vesz az Ökumenikus Segélyszervezet munkájában, például a Felhőtlen gyermekkor kampányban. A Tesco hisz abban, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes, amit az is bizonyít, hogy a vásárlók és a munkavállalók a 250 forintos kuponok megvásárlásával évente több 10 ezer családnak biztosítják az ünnepi hangulatot, a biztonságos menedéket, a gondtalan táborozás élményét, az ételt vagy az esélyt egy jobb életre.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!