Az igazi belső békéről

Az igazi belső békéről

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
„A Biblián és Szent Ágostonon kívül nem találkoztam még könyvvel, amelyből jobban megtanultam volna, és jobban tanulnám a jövőben, micsoda Isten, Krisztus és minden dolgok." – Írja Luther Márton a Frankfurti Névtelen Német Teológiájáról, 1518-ban. Ebből a könyvből idézünk egy rövid részletet, amely a valódi belső békéről szól.

Hogy mi a valódi, igazi belső béke, amit Krisztus a tanítványaira hagyott búcsúzáskor.

Sok ember azt mondja, hogy nem lel békét és nyugalmat, annyi bántalom, viszontagság, szotongattatás és fájdalom éri, hogy nem tudja, hogyan szabaduljon meg mindettől. Aki valóvan meg akarja tudni és emlékezetébe akarja vésni, hogy van ez, az felismeri, hogy a valódi béke és nyugalom nem a külső dolgokon múlik. Mert ha így volna, akkor az ördög is békét lelne, amikor az ő akarata és tetszése szerint történnek a dolgok. Ami semmi esetre sincs így. Mert az Úr így szól a próféta által: a gonoszok és hűtlenek nem lelnek békét. És ezért figyeljük meg jól és tapasztaljuk meg a békét, amit Krisztus hagyott tanítványaira búcsúzáskor, amikor így szólt: Az én békémet hagyom rátok, az én békémet adom nektek, nem a világ békéjét, mert megcsalnak a világ adományai.

Milyen békére gondolt Krisztus?

A cikk a továbbiakban itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!