Együtt a reménységben és tanúságban

Együtt a reménységben és tanúságban

Share this content.

Forrás: reformatus.hu
Brüsszel – Először ülésezett az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) nyáron megválasztott vezetőtestülete. Az ülésen a grémium Generális Konvent által delegált magyar tagja, Répás Zsuzsanna is részt vett.

November 22. és 24. között Brüsszelben ülésezett a CEC júniusi újvidéki nagygyűlésén megválasztott vezetőtestülete, a Governing Board. Az ülés Guli Francis-Dehqani alelnök áhítatával kezdődött az Európai Kápolnában, a Brüsszel szívében található multikulturális és ökumenikus helyszínen.

A kápolna, eredeti nevén a feltámadás temploma egy a város központjában található katolikus templom, amelynek 15. században épült elődjét 1904-ben, a város terjeszkedése miatt lerombolták. Az európai negyed szívében található épület 2001 óta, amikor az eredeti templom tervei alapján felújították, a jezsuiták vezetésével imahelyként működik.

A vezetőtestület alapvetően a szervezet elkövetkező öt évének munkatervét dolgozta ki és fogadta el. A stratégiai munkaterv központjában az egyházi közösség és az ökumenikus együttműködés elmélyítése és a béke, igazságosság és megbékélés előmozdítása áll Európában, valamint az egyházak hangjának képviselete az európai intézményekben.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!