Nemcsak mikuláskor visz csomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Nemcsak mikuláskor visz csomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – 500 doboznyi tartós élelmiszer összeállítását kezdte meg ma az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja. Az adománycsomagok összeállításában és az első csomag kiszállításában olyan ismert olimpikonlegendák segítettek önkéntesként, mint Kovács Koko István, Gyurta Dániel és Kiss Gergely, akikhez csatlakozott Szabados Ágnes műsorvezető is.

A Mikulás-napi időzítés nem véletlen, a szervezők ezzel szeretnék érzékeltetni, hogy az intézmény egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke ez a mennyiség. Évente ugyanis országosan több mint 40 000 kérés érkezik az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjába. A karitatív szervezet emellett országos intézményhálózatán keresztül az „Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak és esélyt az esélyteleneknek!” mottó mentén segíti a bajbajutottakat egész évben.

Míg a tüzelő- és ruházati támogatás inkább szezonális segélykérésnek minősül, addig a tartós élelmiszer formájában történő támogatás iránt egész évben folyamatos az érdeklődés. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja évente több ezer esetben nyújt élelmiszersegélyt. A tűzifa és élelmiszer mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására, rezsihátralékhoz való hozzájárulásra, illetve ruhapótláshoz kérnek jellemzően segítséget az Ökumenikus Segélyszervezethez fordulók.

Az 500 adománycsomag az ország több pontjára fog megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe kerültekhez és családokhoz egyaránt.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például körülbelül 40 hívás az adományvonalra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!