Családi délutánt tartottak Tésen

Családi délutánt tartottak Tésen

Share this content.

Tés – Családi délután volt a tési evangélikus gyülekezetben 2013. szeptember 7-én, szombaton délután. A rendezvényen 2 évestől 85 éves korig mintegy százötvenen gyűltek össze. Szöveg: Stanka Erika

A délután programját keretező két igeszolgálat alatt a gyermekek számára korcsoportos bibliai foglalkozások voltak, a felnőtteknek pedig Szeverényi János és dr. Molnár Róbert hirdették az igét.

„Ne egyél meg mindent!” szólt a felszólítás Dániel története alapján, aki fogsága idején elhatározta, hogy nem szennyezi be magát a király ételével. Válogasd meg, mivel táplálod a lelked! …ha tudsz, fordulj meg! Fordulj el a lelki mocskot árasztó helyektől, és olvasd Isten éltető igéjét.

„Ti adjatok nekik enni!” szólt a záróalkalom igéje. Jó a gyülekezetben..., de ha a hívők nem mennek ki a világba a hitetlenek közé, akkor az ők éhen halnak, hiszen hitetlen a hitetlennek nem tud olyan táplálékot adni, amitől megmenekül a lelke!

Fakultatív programként a felnőttek számára dr. Pálhegyi Ferenc egyik előadását vetítették le a megbocsátásról, mindeközben a gyerekek a templomkertben felállított óriáscsúszdán, gumikötél pályán és ugráló várban szórakoztak. Nem utolsó sorban velünk volt Matyi, a csacsi, akinek a hátán a legbátrabbak utazhattak néhány kört.

Dicsőség legyen ezért a szép délutánért Istennek, Aki gazdagon elárasztotta a résztvevőket áldásaival!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!