Teremtés hete: Nézd, itt a víz! – Letölthető segédanyag és plakát!

Teremtés hete: Nézd, itt a víz! – Letölthető segédanyag és plakát!

Share this content.

BUdapest – „A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) – a korábbi évekhez hasonlóan – azzal a reménységgel tekint a szeptember utolsó és október első vasárnapja közötti időszakra, hogy azokban a napokban gyülekezeteink és intézményeink szép rendezvényeken hálát adnak a teremtés csodájáért, a VÍZÉRT, és újra elkötelezik magukat annak védelmére, különös tekintettel a mértékletességre és az újrahasznosításra” – írta dr. Fischl Vilmos a MEÖT főtitkára szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében. Forrás: MEÖT

Az ökumenikus nyitó-istentisztelet 2013. szeptember 29-én (vasárnap) 10 órakor lesz a hajdúnánási református templomban.

Az adott gyülekezet vagy/és intézmény lehetőségei szabják meg azt a formát, amelyben a Teremtés Hetének helyi programjai a leghatékonyabban megvalósíthatók. Ezeket a helyi kezdeményezéseket, programokat az Ökumenikus Tanács központilag elkészített plakáttal és tematikus füzettel támogatja, amelyet honlapunkról is le tudnak tölteni.

Az ez évi füzetet az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport állította össze. 

Kapcsolódó videók, amelyek részei a Metodista Egyház Teremtés hetéhez kapcsolódó kampányának:

1.
https://www.youtube.com/watch?v=RsxP3mbnAdE

2.
https://www.youtube.com/watch?v=Z_kz7AUEQ1g

3.
https://www.youtube.com/watch?v=_pHWmsFikO0

4.
https://www.youtube.com/watch?v=uWb8Ze1JqEc

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!