Rászoruló gyermekeknek szervezett élménydélutánt a MÖS

Rászoruló gyermekeknek szervezett élménydélutánt a MÖS

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – Mintegy 30 gyermek számára szervezett élményekben gazdag programot az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten, az Adventi ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén.

A 8–12 éves korosztályú, részben átmeneti otthonban, részben annak látókörében lévő, nehéz körülmények között élő miskolci családokból érkező gyerekek egyik csoportja a mézeskalács tésztájának gyúrásába, szaggatásába és sütésébe kapcsolódott be, egy másik csapat pedig az elkészült süteményeket díszítette föl. A kézműveskedésbe olyan világ-, illetve Európa-bajnok sportolók kapcsolódtak be, mint Verrasztó Dávid úszó, Szatmári András vívó és Földházi Zsófia öttusázó, de a segélyszervezet önkéntesei között ott voltak Rátonyi Kriszta és Iszak Eszter műsorvezetők is. Míg a sütemények sültek, a gyermekek harmadik csoportja a Szent István tér közepén található korcsolyapályán Katus Attila világbajnok sportaerobikozó és Nagy Ervin színművész vezetésével korcsolyázott. Az élménynap közben forró teával és egy finom uzsonnával kedveskedtek a gyerekeknek az Adventi ünnep a Bazilikánál program szervezői, a Bazilikán látható fényfestés után pedig az E.On lepte meg őket ajándékcsomagokkal.

A rendezvény kapcsolódott az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves, rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!