Az első fontos lépés – Szalagavató a Vajdában

Az első fontos lépés – Szalagavató a Vajdában

Share this content.

Szöveg: Mészáros Tünde
Szarvas – 2018. december 8-ának estéjére ünnepi díszbe öltözött az Alkotmány utcai sportcsarnok. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzős diákjai ezen a napon kapták meg kék szalagjukat, amely mostantól a kabátjukat díszíti majd, és azt jelzi a világ számára, hogy viselője a finisbe érkezett gimnáziumi tanulmányai során.

A három osztálynyi főszereplő körülbelül hétszáz vendég, családtagjaik, barátaik és az iskola közössége körében ünnepelhette ezt a jelentős eseményt. Lázár Zsolt esperes és Hodálik Pál alpolgármester köszöntője után az intézmény igazgatója, Kitajkáné Szántai Mária látta el őket tanácsokkal azzal kapcsolatban, hogyan válhatnak érett felnőttekké.

A szalagtűzési ceremónia első lépésében az iskolavezetés, utánuk pedig az osztályfőnökök, Hortobágyiné Csizmadia Edina, dr. Laukóné Adamik Edit és Molnár Béla kapták meg a szalagokat; őket pedig természetesen az egyesével kiszólított végzősök követték. Miután az este legünnepélyesebb része lezárult, a közönséget az iskola alsóbb éves diákjai szórakoztatták a nyitótáncig.

A diáktársak által bemutatott műsor első részeként egy szólóénekes és az énekkar mutatkozott be. Garai Hajnal 9/c osztályos tanuló Koncz Zsuzsa Köszönöm című dalát adta elő, melyet maga kísért ukulelén, a kórus pedig dr. Lengyel Albertné vezetésével Máté Péter örökzöldjét, a Most élsz című slágert énekelte. Ezek után Lázár Dániel 10/a osztályos diákunk zongorajátékával szórakoztatta a közönséget.

A keringő évek óta az utolsó éves diákok életének egyik legfontosabb pillanata. A lányok erre az alkalomra hercegnőkké változnak, akik a gáláns fiatalemberek karján csalnak könnyeket a szülők, nagyszülők és barátok szemébe. Nem volt ez másképpen idén sem, Darida Ildikó koreográfiáját a közel nyolcvan végzős gyönyörűen megvalósította a táncparketten, majd pár perc erejéig a szüleikkel is lejtettek néhány lépést.

Az osztálytáncok előtti műsorblokk sztenderdtáncokkal indult. Felkérésünknek eleget téve a Szilver TSE két fiatal növendéke, Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka tangót, slow foxot és quick stepet mutatott be. Ezután Himer Tünde 10/a osztályos vajdás diák bűvölte el a közönséget szaxofonjátékával. Zongorán Iváncsó Viola kísérte őt.

Az ezt követő pillanatokban a 12/a osztály nyitotta meg az osztálytáncok sorát. Színvonalas műsoruk alapját ír és skót zene szolgáltatta, a koreográfia összeállításában és betanulásában Litauszky Enikő és Gyulai Fanni voltak segítségükre. Őket a b osztály követte, akik egy kis nyári hangulatot csempésztek a szarvasi télbe: az ABBA slágereire épülő táncukat saját maguk állították össze és gyakorolták be, mely különösen értékessé tette a produkciót. Végül a 12/c műsora következett, akik fontos szerepet szántak osztályfőnöküknek, Béla bácsinak is. A megnyert lottóötös fergeteges bulit eredményezett, melynek fent említett tanáruk is aktív részesévé vált.

A frappáns, ötletes osztálytáncok bemutatása után egyetlen dolog maradt hátra: a közös búcsúdal előadása. Idén a Tankcsapda Örökké tart című számát választotta az évfolyam, kíséretként pedig egy alkalmi zenekar, Iványi Máté, Jelen Ákos, Kasuba Kristóf és Gruner Benedek szállt be melléjük. Az utolsó taktusok már nem is annyira a szövegről, mint inkább az elszakadást is jelző lufik elengedéséről szóltak, hisz az érettségivel záruló utolsó év első fontos állomása ezzel lezárult.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!