Kiemelkedő sikereket értek el a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP) beadott evangélikus pályázatok

Kiemelkedő sikereket értek el a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP) beadott evangélikus pályázatok

Share this content.

Budapest – A Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP) beadott evangélikus pályázatok kiemelkedő sikereket értek el. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája munkatársainak koordinálásában végzett tervezőmunka eredménye az, hogy az az épületenergetikai pályázatokon szépen teljesített egyházunk. Forrás: Evangélikus Élet

Már az elmúlt hónapokban hat gyülekezetünk és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium nyert mintegy 250 millió forintos támogatást, most pedig az Új Széchenyi-terv keretében 917 milliós támogatásról kapott értesítést több gyülekezetünk és intézményünk.

A csővári és a győr-ménfőcsanaki gyülekezet mellett diakóniai intézményeink közül a Sarepta-otthon, a gödöllői Tessedik Sámuel Idősek Otthona és Családok Átmeneti Otthona, a kistarcsai Evangélikus Papnék Johannita Szeretetotthona, oktatási intézményeink közül pedig a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Rózsák terei kollégium nyert. Egyházi központunk, az Üllői úti székház rendkívül elhanyagolt állapotban lévő épülete is jelentősen megújulhat. 

Az eredményekről bővebben az Evangélikus Élet 2013. szeptember 15-én megjelenő számában olvashatnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!