Schedius-ösztöndíjas diák lett az Év Utánpótlás-kajakosa

Schedius-ösztöndíjas diák lett az Év Utánpótlás-kajakosa

Share this content.

Szöveg: Kzsm
Szarvas – Ünnepélyes keretek között búcsúztatta a kiváló eredményekben gazdag 2018-as évet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A gálán átadták az év legjobbjainak járó díjakat.

Nagy örömünkre az ifi kajakosok között az ország legjobbja Kós Benedek, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 12/b osztályos tanulója lett. Benedek idén nyáron 500 és 1000 méteres távon is ifjúsági világbajnoki címet szerzett. Az Év Iifjúsági Edzője Nyerges Attila, a szarvasi egyesület mestere lett, akinek több tanítványa is iskolánk tanulója.

Benedek néhány héttel ezelőtt vehette át a Magyarországi Evangélikus Egyház Schedius-ösztöndíját, amellyel fenntartónk a kiemelkedően tehetséges evangélikus diákokat támogatja. Azt hiszem, a támogatók biztosak lehetnek benne, hogy az ösztöndíj jó helyre került.

Szívből gratulálunk Benedeknek és edzőjének, további sportsikereket és eredményes érettségi vizsgát kívánunk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!