Egység a sokszínűségben – Elkezdődött az Aliansz-imahét Nyíregyházán

Egység a sokszínűségben – Elkezdődött az Aliansz-imahét Nyíregyházán

Share this content.

Szöveg és hangfájlok: Garai András (garainyh), fotó: Jónás Miklós (metkapolna)
Nyíregyháza – A sokéves gyakorlat szerint a város protestáns felekezetei találkoznak nyolc estén át, meglátogatva egymás istentiszteleti helyeit, ez évben vízkereszt hetében. A nyitó alkalmon Györfi Mihály nyírteleki evangélikus lelkész hirdette az igét, a házigazda Jónás Miklós, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) helyi lelkésze volt.

Mivel az elhangzó nyolc igehirdetés reménység szerint felkerül a tudósító honlapjára is, ahonnan másnap reggeltől folyamatosan elérhetők az érdeklődő látogatók számára, itt csak címszavakban utalunk az első estén elhangzott gondolatokra.

Az egység alapfeltétele és titka az alázat, mert csak így tudjuk egymást elviselni és elhordozni szeretetben. S ebből fakad a szelídlelkűség és a hosszútűrés is. Az igehirdetést közös hálaadó, bűnvalló és könyörgő hangos imádságok követték, ahol sok, a Krisztus-hívők egységéért felelősséget érző testvér szavai elhangozhattak. Pál apostol „házi feladatai” kerülnek elénk ezen a héten a sokszínű egység iskolájában, az első „lecke” ez volt: „Kérlek tehát titeket én, aki fogoly vagyok az Úrért: éljetek ahhoz az elhívatáshoz méltón, amellyel elhívattatok, teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel…” (Ef 4,1–2)

Hangtár

Képtár

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!