Kokó az osztályteremben – Gyűjtenek a hetedikesek

Kokó az osztályteremben – Gyűjtenek a hetedikesek

Share this content.

Szöveg és fotó: Ittzés Szilvia
Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium egyik osztálytermében Kokó – Kovács István boxbajnok – mosolyog a falról Luther mellől. Egyikük az őszről ad hírt, másikuk a télről – így jelzi a teremdíszítés az éppen aktuális évszakot. Hogy került Luther mellé a sportoló?

A hetedikesek osztályfőnöke, Ittzés Szilvia elmondja, hogyan vált egyre fontosabbá a diákjai számára az „érdekes fejű bácsi”: „Éppen egyházunk portálján, a Lutheran.hu-n lettem figyelmes az Ökumenikus Segélyszervezet és a Tesco közös akciójára, egyrészt azért, mert a fasori diákok és tanárok életében fontos helye van a sarki Tescónak, másrészt kifejezetten tetszett, hogy egy olyan arcot választottak, aki éppenséggel nem a szépségével fogja felhívni a figyelmet valamire!

Két üzenetet szerettem volna eljuttatni a diákjaimnak: Egyrészt, hogy az adakozás, pénzzel segítés nem csak a felnőttek világa, ők maguk is tudnak, itt, a közelben, a sarki Tescóban konkrétan segíteni. Másrészt, hogy egy olyan valódi teljesítményt, mint egy sportágban szerzett kimagasló eredményt és az azzal szerzett ismertséget hogyan lehet mások javára kamatoztatni. Így hát Kokót feltettük a falra a reformációra – is – emlékeztető Luther mellé, és nekiálltunk gyűjteni a jegyeket körülötte. Nagy élmény volt számomra, hogy a szülők is messzemenőkig támogatták azt a kérésemet, hogy lehetőleg ne a gyerekek helyett vegyék meg a jegyeket. Hiszen igen fontos élmény volt a tizenéveseknek, amikor a sarkon a zsömle mellé – néha izgulva, néha elbizonytalanodva – kérniük kellett egy jegyet is. És hát persze az is igen jó érzés volt mindannyiunk számára, ahogyan a szemünk láttára gyűltek a 250 forintos jegyek a falon, hiszen így kézzelfoghatóan láttuk, ahogyan gyűlik az valakiknek, akiknek számít minden forint. És külön jólesett, hogy Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kérésemre rögtön elküldte a plakátot már egészen az akció elején, ezzel mutatva, hogy komolyan vettek minket. Kíváncsian várjuk az idei év arcát!”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!