45 éves a Lepramisszió magyarországi szolgálata – Információk a világnapról

45 éves a Lepramisszió magyarországi szolgálata – Információk a világnapról

Share this content.

Szöveg: Riskóné Fazekas Márta
Budapest – 1974-ben csodával határos módon indult el a Lepramisszió magyarországi szolgálata. Egy évtizedek óta nem látott belga misszionárius barátja látogatta meg az akkor már 72 éves Dobos Károly egykori fasori, majd pesthidegkúti református lelkipásztort, aki beszélt neki a leprabetegek közötti misszióról.

Isteni vezetésre „szikrát kapott” Dobos Károly (1902–2004) lelke, és meghonosította a nehéz időkben az akkor már éppen száz éve tevékenykedő Nemzetközi Lepramisszió célkitűzéseit hazánkban. Azóta is egyetlenként végezzük ezt a kelet-közép-európai régióban, és egyedül vagyunk tagjai a térségben a nemzetközi hálózatnak. Ezért különösen is hálásak vagyunk, és büszkék vagyunk rá!

Hűséges és elkötelezett támogatóink és önkéntes munkatársaink ezrei tették és teszik folyamatosan lehetővé, hogy afrikai és ázsiai országokban élő szenvedők megszámlálhatatlan tömegén segíthettünk már a negyvenöt év során. Az Önök adományaiból tudunk gyógyító, rehabilitáló, evangelizáló, jogvédelmi, missziói, oktatási és életkezdési segítséget vállalni és nyújtani családoknak, faluközösségeknek és egyéneknek ma is. Jólelkű magyar támogatóink „lábnyomai” ott vannak Indiában, Nepálban, Kongóban, Kínában, Bangladesben, Thaiföldön, Etiópiában és sorolhatnánk még hosszan, mely országokba küldtünk a közel öt évtized alatt támogatást. Minden forint a legmegbízhatóbb módon járul hozzá ahhoz, hogy életek változhassanak meg, jussanak méltóságra, és kapjanak reményt a megtérésre, áldott és megnyugtató jövőre!

A BETEGEK NEVÉBEN IS HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!

Továbbra is nagy a szükség! Továbbra is várnak ránk és a segítségünkre azok, akik most még bajban vannak. Gyermekek, fiatalok, felnőttek és idősek ma is áldozatává válnak a lepra kórokozójának, mivel még nincs védőoltás ellene. Gyógyítani tudjuk a betegséget, mégpedig hatásosan! Ezért szükséges, hogy minél előbb és minél többeket elérjünk! Ebben kérjük további imádságaikat és segítségüket 2019-ben is! Köszönjük, ha velünk jönnek, és bizalmat adnak számunkra mindaddig, amíg szükség van ránk!

A szerző a Lepramisszió igazgatója.

A negyvenöt éves Lepramisszió a lepra elleni harc világnapján, január 27-én 16 órakor tartandó ünnepi rendezvényére szeretettel várja a támogatókat, érdeklődőket. Helyszíne: Budapest XIV. ker., Szabó J. u. 16., a Magyarországi Református Egyház Zsinatának nagyterme. A műsorban a képes előadás mellett megemlékeznek a misszió tizenöt éve elhunyt alapítójáról, Dobos Károlyról is.

Nézzenek körül a www.lepramisszio.hu honlapján.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!