„Jöjjetek, mert már minden készen van!” – Nők világimanapja

„Jöjjetek, mert már minden készen van!” – Nők világimanapja

Share this content.

Szöveg: Dajka-Szederkényi Kornélia
Budapest – A 2019. március 1-jei női világimanap programját a szlovén asszonyok állították össze. A Lk 14,17 igeszakaszt fókuszba helyező, „Jöjjetek, mert már minden készen van!” című program a társadalmi periférián élőkre irányítja figyelmünket. Ugyanakkor foglalkozik a vendégvárás-vendéglátás, Jézus asztalközösségei és a diakónia, egymás felé fordulás témakörével egyaránt.

Az idei program azért különleges számunkra, mert egy szomszédos ország asszonyai készítették el, akiknek hétköznapjai, problémái egészen közel állnak a miénkhez. Idén így talán még a szokásosnál is könnyebb átadnunk magunkat a témának, átéreznünk az élethelyzeteiket és imáinkban hordozni őket.

A március 1-jei program előkészítését segítő cikkek, letölthető anyagok (felnőttliturgia, gyermekprogramfüzet, receptfüzet, országismertető, bibliatanulmányok stb.) elérhetők weboldalunkon. A letölthető anyagok mindig a cikkek végén találhatók: https://vilagimanap.hu/ 
Facebook-oldalunk: https://www.facebook.com/vilagimanap/

A világimanapi felkészítő konferenciánkat idén – szakítva a hagyományokkal – 2019. február 2-án, szombaton rendezzük meg Budapesten, a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában. Az előkészítőn idén is számos érdekes programmal, előadásokkal és meglepetéssel készülünk.

Helyszín: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 3.

Időpont: 10–15 óráig, érkezés és regisztráció: 9 órától.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ebédet csak azok számára tudunk biztosítani, akik előzetesen regisztráltak. Regisztrálni 2019. január 25-ig itt lehet itt: https://vilagimanap.hu/component/jcalpro/registration/edit?event_id=4

Az előkészítő konferenciával kapcsolatosan folyamatos tájékoztatást adunk Facebook-esemény formájában: https://www.facebook.com/events/213770712879310/

2019. február 2-án ismét megrendezzük süteménysütő versenyünket a tavalyi nagy sikerre való tekintettel. A versenyre nevezni egy tálca szlovén süteménnyel, valamint az elkészített sütemény nyomtatott (olvasható) receptjének leadásával lehet. A recepten kérjük feltüntetni a sütemény készítőjének nevét. A nevezett sütemény készülhet az általunk kiadott világimanapi szakácskönyvecskéből választott recept vagy egyéb szlovén (!) süteményrecept alapján. Az első helyezettet a nap végén ajándékcsomaggal jutalmazzuk, és az összes nevezett sütemény receptjét közzétesszük.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy ámbár a konferencián való részvétel ingyenes, adományokat elfogadunk a szervezés költségeinek fedezésére, valamint az idei kiemelt projekt támogatására!

További információkért kövessenek minket Facebookon, vagy látogassanak el weboldalunkra, kérdéseikkel pedig keressenek bátran az info@vilagimanap.hu címen.

A szerző az ökumenikus világimanap országos koordinátora.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!