Próbatétel előtt állnak a végzős nyolcadikosok

Próbatétel előtt állnak a végzős nyolcadikosok

Share this content.

Forrás: beol.hu
Békéscsaba – Szombaton lesz a központi írásbeli felvételi vizsgák napja az általános iskolások számára. A középiskolák egy része nemcsak az általános iskolai eredmények alapján rangsorolja a fiatalokat, hanem a diákoknak egy központi felvételi tesztet is ki kell tölteniük.

A Szeberényi Gusztáv Evangélikus Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumba az általános tantervű és nyelvi előkészítő gimnáziumi osztályokba jelentkezőknek nem kell központi felvételit írniuk, ide tanulmányi eredményeik alapján kerülhetnek be a tanulók. A művészeti szakgimnáziumba jelentkezőknek felvételi alkalmassági vizsgát kell tenniük, amely során csendéletet, portrét kell rajzolniuk, egy kreatív feladatot kell megoldaniuk, továbbá saját, otthon készült munkákat kell bemutatniuk.

„A felvételi vizsgára kollégáink előkészítő tanfolyamot tartanak szombatonként, ahová a hozzánk jelentkezni vágyó diákokat készítik fel a felvételire, és segítenek abban, hogy melyik szak való igazán a jelentkező diákoknak” – ismertette Köveskúti Péter, az intézmény vezetője.

Az általunk megkérdezett fiatalok többsége készült a megmérettetésre, otthon is gyakoroltak, de külön felkészítőkön is részt vettek a sikeres felvételi érdekében. „Mind matematikából, mind pedig magyarból készültem, otthon gyakoroltam, és külön felkészítőre is jártam” – mondta el a Beol.hu-nak Adamik Fanni az evangélikus iskola nyílt napján. Gyuricza István szintén az iskola nyílt napjára érkezett édesanyjával. Ő is hasonlóképp készült, elmondása szerint olyan feladatokat gyakoroltak, amelyek korábban már szerepeltek egy-egy felvételin. „Otthon pedig ugyanezt csináltuk, az ismert feladatokból oldottunk meg minél többet, így készültünk fel az írásbelikre” – árulta el a két fiatal.

A cikk itt folytatódik.

Címkék: Békéscsaba -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!