Telt házas évkezdő intézményvezetői értekezletet tartott a diakónia

Telt házas évkezdő intézményvezetői értekezletet tartott a diakónia

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Lázár Zsolt
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Diakóniai Osztálya és az Evangélikus Módszertan szervezésében 2019. január 15-én évkezdő intézményvezetői értekezletet tartottak az Üllői úti székházban, melyen a diakóniában dolgozó lelkészek, gazdaságvezető munkatársak mellett az átvett intézményekben vezető beosztásban dolgozó munkatársak is részt vettek.

A nap istentisztelettel indult, amelyen igét hirdetett Asztalos Richárd lelkész. Az újonnan megválasztott diakóniai bizottsági tagok szolgálatra indításában Gregersen-Labossa György segédkezett.

Ezt követően Krámer György országos irodaigazgató mondott köszöntőt, majd bemutatkozott az új összetételű diakóniai osztály.

A diakóniában dolgozó lelkészek munkaközösségi ülésével folytatódott az alkalom, amelyen előadást tartott dr. Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem nyugalmazott rektora Aktuális lelkészi küldetés és feladat a diakónia környezetében címmel. A lelkészek munkaközösségük vezetőjévé választották Decmann Tibor lajoskomáromi lelkészt.

Az ezzel párhuzamosan folyó, gazdasági vezetőknek szóló programon megtörtént az ISO-dísztanúsítványok átadása a CERTOP tanúsító szervezet képviseltében. A jogszabályi változásokról dr. Szilvásyné Peregi Eszter számolt be, az anyagi vonatkozású ügyeket Monori Mónika ismertette.

Zárásként Buda Annamária osztályvezető tájékoztatta a jelenlévőket a fenntartói ellenőrzések tervezéséről.

Az értekezleten rég nem tapasztalt létszámmal vettek részt a diakóniai intézményekben dolgozó lelkészek és vezetők.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!