Megkezdődött az ökumenikus imahét Győrben

Megkezdődött az ökumenikus imahét Győrben

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület
Győr – Győrben a Kossuth utcai református templomban tartották az ökumenikus imahét nyitóalkalmát 2019. január 21-én, hétfőn. Az eseményen – a helyi gyülekezetek lelkészei mellett – jelen volt Veres András római katolikus megyés püspök, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, valamint Tóth András, a Pápai Református Egyházmegye esperese is.

Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke Mt 5,33–37 alapján hirdette Isten igéjét. Prédikációjában a keresztyén tanúságtétel hitelességét hangsúlyozta. „Isten igent mondott a világra, az emberre. Követőiként felbátorodhatunk, hogy ki tudjuk mondani az igent és a nemet, ragaszkodva az igazsághoz” – fogalmazott.

Képriport

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!