Személyesen köszönte meg Koko az adventi adományokat a példamutató fasori gimnazistáknak

Személyesen köszönte meg Koko az adventi adományokat a példamutató fasori gimnazistáknak

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – 2018 decemberében egy megható történet jutott el az Ökumenikus Segélyszervezethez: A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium 7/a osztályának diákjai úgy döntöttek, ők is csatlakoznak az országos adventi adománygyűjtéshez. Bizonyítván, hogy a jótékonyságot nem lehet elég korán kezdeni, a 29 fős osztály minden egyes diákja egyedül ment el, és saját zsebpénzéből vásárolt egy-egy 250 forintos szeretet.éhség adománykupont a közeli Tesco üzletben.

Kovács Koko István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete – aki kezdetektől az áruházi adománygyűjtés arca –, mikor meghallotta a történetet, úgy döntött, hogy szeretné személyesen megköszönni a diákoknak, hogy ők is csatlakoztak az országos összefogáshoz. A segélyszervezet önkéntesei által készített köszönő-mézeskalácsszívekkel érkező olimpiai bajnok ökölvívó január 22-ei, titkoban előkészített látogatása óriási meglepetés volt a diákok számára.

Kovács Koko István megköszönve a „kis adományozók” támogatását arról beszélt a gyerekeknek, hogy a jótékonyság, a segítségnyújtás olyan, mint a sport: nem lehet elég korán kezdeni, és ha végigkíséri az életünket, azzal nemcsak a nehezebb sorsú embertársainknak tudunk sok örömet okozni, de mi magunk is erősebbek, egészségesebbek és boldogabbak leszünk tőle.”

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója is köszönetet mondott a diákoknak és az akciót mindenben támogató Ittzés Szilvia osztályfőnöknek. Hangsúlyozta: „A diákok akciója példaértékű, és fontos üzenetet hordoz: ahhoz, hogy segítsünk, nem kell sem gazdagnak, de még csak felnőttnek sem lenni. A segélyszervezet adventi gyűjtése a »sok kicsi sokra megy« csodájáról szól: minél többen tesznek hozzá egy kicsit a gyűjtéshez, annál több rászorulónak tudunk együtt segíteni az ünnepeken túl is.”

Paparó Tamás, a Tesco Magyarország külső kommunikációs menedzsere a 9. éve nagy sikerrel zajló kuponos gyűjtés kulisszatitkairól mesélt a gyerekeknek. Elmondta, hogy 2018. november 12. és december 24. között 265 ezer adománykupont vásároltak meg a Tesco áruházak kasszáinál, ami több mint 66 millió forint adományt jelent az Ökumenikus Segélyszervezet számára. „Büszkék vagyunk arra, hogy immáron 9. alkalommal állhattunk egy olyan kezdeményezés mellé, amihez az egész országból minden korosztály tud csatlakozni!” 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!