Kigyulladt a budapesti református teológia Ráday utcai kollégiuma

Kigyulladt a budapesti református teológia Ráday utcai kollégiuma

Share this content.

Forrás: reformatus.hu, Kommunikációs Szolgálat. Fotó: Kalocsai Richárd, borítókép: Mihádák Zoltán / MTI
Budapest – Kigyulladt a budapesti református teológia Ráday utcai kollégiuma 2019. január 23-án, szerda este. A tűzoltók az oltás közben egy holttestet találtak a kollégium egyik emeleti folyosóján – tájékoztatta a református egyház kommunikációs szolgálatát Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A Magyarországi Evangélikus Egyház együttérez a református testvérekkel és imádkozik a bajban lévőkért.

A 9. kerületi, Ráday Kollégiumban 130 diák lakik, de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 80 ember hagyta el az épületet. A környező lakóházakat is kiürítették. A diákok ideiglenes elhelyezésében, ellátásában segít a 9. kerületi önkormányzat és a Magyarországi Evangélikus Egyház, továbbá a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Református Szeretetszolgálat is.

A Ráday utca 28. szám alatt található a Dunamelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatala, levéltára, a Ráday Könyvtár, a Török Pál Kari Könyvtár és a Bibliamúzeum is. A Ráday Kollégiumban többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok élnek.

Kisdi Máté nem sokkal éjfél előtt közölte, hogy a tűzoltók a lángokat eloltották, de az épületben az összes izzó, parázsló részt fel kell kutatni és el kell oltani, ami még órákig eltarthat. A holttest azonosítása még folyamatban van.

További friss információkat a Református.hu oldalon találnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!