1 millió forinttal segíti az Ökumenikus Segélyszervezet a kollégiumi tűzben elhunyt édesapa családját

1 millió forinttal segíti az Ökumenikus Segélyszervezet a kollégiumi tűzben elhunyt édesapa családját

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: reformatus.hu
Budapest – 1 millió forintos keret elkülönítéséről döntött a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Ráday Kollégiumban történt tűzeset halálos áldozatának családja javára. A segélyszervezet a keretből hosszabb távon szeretné segíteni a családot.

A segélyszervezet felvette a kapcsolatot az intézményért felelős Dunamelléki Református Egyházkerületet vezető Bogárdi Szabó István püspökkel és felajánlotta segítségét. A tájékozódást követően a segélyszervezet első lépésként az áldozat családjának célzott, hosszú távú támogatásáról döntött. 

Mint ismeretes, szerdán este a Károli Gáspár református egyetem Ráday utcai kollégiumában tűzvész pusztított, mely a jelentős anyagi károkon túl emberéletet is követelt: a tragédiában egy 47 éves, nagycsaládos férfi vesztette életét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!