Helyi sérült fiataloknak gyűjtöttek a pápai ökumenikus imahéten

Helyi sérült fiataloknak gyűjtöttek a pápai ökumenikus imahéten

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Pápa – Egyetemes imahetet tartottak az elmúlt héten Pápán is a Krisztus-hívők egységéért. Mindennap más helyszínen voltak istentiszteletek különböző lelkészek igehirdetésével. A helyi egyetemes imahét perselyadományaival a fogyatékkal élő fiatalokat és családjaikat segítő Barátság Klubért Alapítvány munkáját támogatták a hívek.

Szerdán a Nagytemplomban Salgó Ferenc kanonok-plébános az „érjétek be azzal, amitek van” ige alapján óva intette a pénz és az anyagi javak túlzott szeretetétől a híveket, akiket aztán agapéra vártak a katolikus iskola aulájában.

Fontos, hogy felismerjük Isten irántunk való szeretetét, mert ezáltal béke költözik a szívünkbe, ami megelégedettséget hoz az életünkbe. Ugyanakkor az emberben van olyan törekvés, hogy semmi nem elég neki. Nem értékeli eléggé, amije van, kevésnek tartja, többre vágyik. De Jézus azt tanítja nekünk, hogy nem az anyagi dolgok a legfontosabbak. Éljünk egyszerűbb életet. Ne foglalkozzunk a szükségleteinket meghaladó pénzhajhászással vagy az erőforrások jövőre irányuló felhalmozásával. A kapzsiság csak akkor győzhető le, ha adunk, s meg tudjuk osztani javainkat” – hirdette Salgó Ferenc atya.

Az imahét perselyadományaival a pápai fogyatékkal élő fiatalokat és családjukat segítő Barátság Klubért Alapítvány munkáját támogatják.

Az istentisztelet végén Polgár Györgyné, az alapítvány alapítója felelevenítette, hogy a csoport több mint harminc éve alakult Pápán, a mozgássérültek évében. Gyakran szerveznek programokat, s minden hónap második szombatján tartják foglalkozásaikat a szülőket bevonva. Az összes egyházi ünnepet megünneplik. Salgó Ferenc atya a kezdetektől mindenben támogatta, segítette a munkájukat.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!