12 fantasztikus gondolat a házasságról Kondor Péter püspöktől

12 fantasztikus gondolat a házasságról Kondor Péter püspöktől

Share this content.

Forrás: 777blog.hu, Sola Rádió. Fotó: Incimages.com
Budapest – Kondor Péter evangélikus püspök a házasságról tartott igehirdetést a kispesti gyülekezetnek – az istentiszteletet a Sola Rádió közvetítette. Fantasztikus gondolataiból a 777blog.hu készített egy csokrot.

1. Minden tisztátalanság és paráznaság végeredményben nem egyéb, mint támadás a házasság ellen, vagyis házasságtörés. Minden szexuális megromlás végeredményben a házasság rongálása. 

2. A házasságnak a lényegét, az értelmét kellene nekünk újból megtalálnunk: mentsétek meg a házasságot, az Isten által adott és akart házasságot! Mert ha megmentitek, akkor megmentitek a családot, akkor megmentitek a nemzetet,  megmentitek a hazát. Milliónyi gyermeknek és felnőttnek a boldogságát mentitek meg vele.  

3. Nem azért köt két ember házasságot, hogy gyermekek szülessenek, vagy hogy gazdasági szövetséget alkossanak. A gyermek nem célja a házasságnak, hanem a gyümölcse, a cél maga az életközösség. Ez a legmagasabb rendű szolgálat. amit férfi és nő egymás iránt végezhet. 

4. A házasságok valóban az égben köttetnek. Az ember nem is tud házasságot kötni, Isten tudja megkötni azt két ember között. Nem az ember találta ki ezt a létformát, hanem az Isten, ezért nem lehet kihagyni belőle a szerzőt. Ezért védi Jézus a házasságot halálosan komolyan és hallatlanul kemény szavakkal.  Nem a mi szeretetünk, és nem a mi hűségünk a tartóoszlopa a házasságnak. Nem ez tartja egyben, hanem Istennek az a munkája, amivel egy férfit és egy nőt „egybeszerkesztett”. 

5. A házasságkötés alkalmával a férfi és a nő szeretetet és hűséget fogad. De nem egymást szólítják meg, amikor az oltár előtt állnak, hanem Istent. Nem azt mondják, hogy „fogadom neked”, hanem Istennek teszik ezt a fogadalmat. Ez a nagyon nagy különbség: nem egymásnak, hanem az Istennek.

A további pontokat itt olvashatják.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!