Az Andorka Eszter program szervezői március 10-ig várják a pályázatokat

Az Andorka Eszter program szervezői március 10-ig várják a pályázatokat

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, szöveg: Kiss Péter. Fotó: Andorka Eszter program
„Minden szép kezdeményezésre nyitottak vagyunk, és hangsúlyozottan nem csak evangélikus, sőt nem csak egyházi projekteket támogatunk. A több mint 16 éve elhunyt Andorka Eszter szelleméhez hűen, aki mindig határokon átnyúlva akar segíteni” – mondja Bence Orsolya kuratóriumi tag.

„Pár éve történt, táborba tartottunk autóval. Én vezettem, fáradt és ideges voltam a nagy melegben; a hosszú út erősen próbára tett. De egy értelmi sérült lány ült mellettem, aki kitartotta a karját az ablakon a meleg szélbe, és egyszer csak váratlanul rám kiáltott: »Orsi, a Jóisten megfogta a kezemet!« A feszültségem abban a pillanatban eltűnt. Most már minden rendben lesz, gondoltam. Amit én nem tudok, érzékelek, tudja és átadja az útitársam: képes összekapcsolni a fentiekkel.”

Bence Orsolyával, az Andorka Eszter program kuratóriumának tagjával beszélgetett a Magyar Kurír idei pályázatukról, amelyet hangsúlyozottan nem csak evangélikusok számára hirdettek meg. Hűen Andorka Eszter spirituális örökségéhez, aki mindig határokon átnyúlva akart segíteni, és prédikációiban is gyakran mert határokat feszegető lenni. Ahogy rá, úgy a programra sem lehet jellemző a felekezeti falak közé zárkózás, hangsúlyozza Orsolya.

2017-ben indult el a program, az idei már a harmadik pályázati ciklus. Fiatal felnőttek új kezdeményezéseit és már létező tevékenységek ajánlását is várják, ezért kétféle pályázati űrlap van. De egyik sem hosszú, a kitöltésük könnyű. Nem az adminisztratív részleteken, a profi pályázási technikán, hanem a vállalások minőségén a hangsúly, ezért a bürokratikus akadályok senkit se ijesszenek el a pályázástól. Az űrlapokat március 10-én éjfélig kell eljuttatni az andorkaprogram@lutheran.hu címre. Évről évre három-négy kezdeményezés támogatására van lehetőségük idén kb. ötmillió forint értékben. A pályázati kiírás és az űrlapok itt érhetők el: https://andorkaprogram.lutheran.hu.

A teljes cikk itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!