Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében

Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében

Share this content.

Forrás: pannonrtv.com
Szabadka – Evangélikus Gyermek- és Ifjúsági Központ épül Szabadka közelében még az idén – árulta el Szubjektív című műsorban Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes.

A Szerbiai-Vajdasági Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztény Egyház két évvel ezelőtt nyújtotta be pályázatát a magyar kormány óvodafejlesztési projektjéhez. A támogatásból elsőként egy négyezer négyzetméteres telket vásároltak. A tervek szerint a központban az óvoda és játszóház mellett helyet kap egy konferencia-terem, illetve egy 60 férőhelyes szálláshely, valamint egy népkonyhaként is működő korszerű konyha, összesen mintegy ezer négyzetméteren. Így lehetőség lesz kapcsolataik erősítésére a külföldi evangélikus testvéregyházakkal, illetve a hagyományos nyári gyermek- és ifjúsági táborok megrendezésére.

Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes, Szabadka: „A magyar kormány óvodafejlesztési projektjében a mi egyházunk is részt vesz. Szabadka mellett fogunk felépíteni egy gyermek és ifjúsági központot, és ennek a munkálatai, ennek a bürokráciája és maga a projektnek a kivitelezése talán a legfontosabb ebben az évben, hogy ez meg is szülessen, és birtokba is tudjuk venni.”

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!