Miről szól az evangélium?

Miről szól az evangélium?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Miről szól az evangélium? Hogyan tudnánk összefoglalni pár percben a Biblia lényegét annak, aki még sosem hallott róla? A Cru – Egyetemi Hadjárat Krisztusért (Campus Crusade for Christ) nemzetközi keresztény ifjúsági szervezet nagy sikerű videójában a modern kor díszletébe helyezte a megváltás történetét, így egy friss és mindenki számára érthető alkotást hoztak létre.

A Cru egy felekezetközi, evangéliumi keresztény szervezet, melyet 1951-ben Bill Bright alapított a Kaliforniai Egyetemen tanuló hallgatók számára. Az Encyclopaedia Britannica szerint a Cru „a világ legnagyobb keresztény szolgálata”. A szervezet megkísérelte egy videó keretében úgy ábrázolni a megváltás történetét, hogy az érthető legyen minden fiatal számára. 2012-ben tették közzé Falling Plates (Zuhanó tányérok) című alkotásukat, mely azóta már öt és fél millió fölötti nézettségnél tart a YouTube-on, és száztizenegy nyelven készült hozzá felirat, köztük magyar is. A videó nem csak azok számára mond újat, akik nem ismerik az evangéliumot. A látványelemeknek köszönhetően hívők számára is új megvilágításba kerülhet rajta keresztül a bűnbocsánat üzenete. 

A magyar feliratot a Beállítások menüpontban lehet hozzáadni.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!