Fastenaktion: Három nagy magyarországi projektre adakoztak bajor evangélikus testvéreink

Fastenaktion: Három nagy magyarországi projektre adakoztak bajor evangélikus testvéreink

Share this content.

Szöveg: Domokos Ildikó, fotó: Hajdú Tibor
München – Ortenburg – Az elmúlt hétvégén, 2019. március 15–17. között zajlott az idei év böjti gyűjtése (Fastenaktion), amelyet minden évben meghirdet a Bajorországi Evangélikus Egyház (Evangelisch-Lutherische Landeskirche in Bayern) és amelynek kedvezményezettje ez alkalommal a Magyarországi Evangélikus Egyház volt.

Három nagy projektet támogatnak ily módon a bajor testvérek:

1.      A fóti Mandák Kántorképzőnek helyt adó villa felújítását

2.      A piliscsabai templomépítést, mely a korhadásnak indult fatemplom miatt vált szükségessé

3.      A piliscsabai Béthel Missziói Otthon kertprojektjét (amely a kert akadálymentesítését jelenti)

A péntektől vasárnapig tartó bajor-magyar hétvégének az ortenburgi evangélikus gyülekezet és a helyi evangélikus középiskola (reáliskola) adott otthont.

Színes programokban és szíves vendéglátásban volt a kiutazóknak, de a helyi gyülekezeti tagoknak, városiaknak is részük, hiszen a profi zenészekből, kántorokból álló Mandák Projektkórus Bence Gábor karnagy vezetésével szombaton, a bajor-magyar esten és a vasárnapi istentiszteleten is szolgáltak, valamint az Alföld vonósnégyes péntek esti koncertjével a magyar testvérek is hozzájárultak a böjti gyűjtés megnyitójának színvonalas megrendezéséhez.

A vasárnapi úrvacsorás záró istentiszteleten Kondor Péter a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökének igehirdetését hallhatták a bajor gyülekezet tagjai, valamint az Ördög Endre lelkész vezette orosháziak és a Gregersen-Labossa György lelkész kíséretében résztvevő szombathelyi testvéreink

 Jelen volt még Kézdy Péter lelkész Piliscsabáról, Hajdú Tibor püspöki titkár, Hallgatóné Hajnal Judit bajor-magyar iskolai referens és a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Ökumenikus és Külügyi Osztály vezetője, Cselovszkyné dr. Tarr Klára és kollégái, Balicza Klára, Domokos Ildikó, akik munkájukkal segítették az ünnepi alkalom zökkenőmentes lebonyolítását.

Címkék: Fastenaktion - bajor - adakozás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!