Nagyon kedveli a csabai föld és a levegő illatát Megyeri-Horváth Gábor

Nagyon kedveli a csabai föld és a levegő illatát Megyeri-Horváth Gábor

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Erdei-Kovács Zsolt
Július 31-én lesz 40 éves. A Tömörkény István Művészeti Szakközép, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola (ma Egyetem) elvégzése után beutazta Európát. Élt Budapesten, majd Szegedre vágyott, végül hazatért. A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium művészeti szakközépiskolájának művésztanáraként alkot. Egy szem gyermekével, Fannival és macskájukkal, Bagirával közösen, derűsen éli mindennapjait. Imádja Békéscsabát. Megyeri-Horváth Gábor Barcsay-díjas művész-tanárral beszélgettünk.

Megyeri-Horváth Gábor részt vett a Sensaria Egyesület megalapításában. A Tiziano műhelyének nevét viselő csoport a modernség előtti művészet elejtett fonalát vette fel. A kezdetekkor, 2002-ben lefektették: a klasszikus korok örökségére, a történelem őszinte átélésére, a regionális kötődések felfedezésére helyezik a hangsúlyt. Világlátott, európai szemléletű polgár, mezőmegyerinek, csabainak, magyarnak tartja magát.

A cikk a továbbiakban itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!