Északi teológusok a Püspöki Hivatalban

Északi teológusok a Püspöki Hivatalban

Share this content.

Szöveg és fotó: Csűry Csaba
Budapest – Az utóbbi évek szép hagyománya, hogy a felvételt nyert, első évfolyamos teológusok ellátogatnak az egyházkerület püspökéhez, megismerik a Püspöki Hivatalt, a munkatársakat, a kerület történetét és az egyház szervezetét. A hatodéves teológusokkal is rendszeres a kapcsolat, a lelki beszélgetések, az ordinációs egyeztetések, vizsgatanítások kapcsán. Azonban a másod-, harmad-, negyed- és ötödévfolyamosokkal mindeddig kevés kapcsolódási pont volt, amely a lelkésznevelésben történt szemléletváltásnak köszönhetően rendszeres lesz a jövőben.

Ennek eredményeként hívta dr. Fabiny Tamás püspök az Északi Püspöki Hivatalba a II–V. évfolyamos lelkészhallgatókat. Az esemény a püspök áhítatával vette kezdetét, a lelki ráhangolódás megalapozta a bizalmas légkör kialakulását. A többórás együttlét, beszélgetés során olyan fontos témákat érintettek mint az egyházkép, saját gyülekezet, eddigi szuplikációs tapasztalatok, a hospitálások és a mindennapi szolgálat. A testvéri együttlét és őszinte hangvételű beszélgetések a hivatásban való megerősödést, a lelkészi szolgálat örömeinek és nehézségeinek bátor vállalását szolgálta.

A körbeszélgetéseket követően az együttlét az asztal mellett folytatódott tovább kötetlen hangulatban a pizza és üdítők elfogyasztása mellett.

A lelkésznövendékek tapasztalatainak gyarapítására nyújtanak lehetőséget az évente visszatérő egyházkerületi alkalmak, amilyen a lelkészek és felügyelők találkozója, az egyházkerületi nap, valamint a nyár végi lelkészkonferencia is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!