Passiójátékot mutattak be az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói

Passiójátékot mutattak be az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapst – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem harmadéves hallgatói 2019. április 11-én mutatták be a zuglói evangélikus templomban azt a passiójátékot, amelyet az idei évben Veszprém megye evangélikus gyülekezeteiben adnak majd elő. Különleges nézőpontú Jézus szenvedéstörténetének bemutatása: ezúttal Pilátus segítségével élhetjük át a Megváltó kereszthalálát.

Az alkalom Réz-Nagy Zoltán lelkész áhítatával vette kezdetét, majd a teológusok előadása következett.

A Pilátus-passió szereplőgárdája ezután mutatta be a darabot, a következő szereposztásban: Pilátus: Szabó Márk, Kajafás: Fabiny Márton, narrátor: Schranz Ambrus, alattvalók: Máthé Eliza és Koller Fani, Pilátus felesége: Szegő Réka, római centúrió: Wächter Baldó, koldus: Riczinger Péter, Jézus: Slezák Bence.

Az előadás videófilmjét Nagypénteken fogjuk publikálni honlapunkon.

KÉPRIPORT:

VIDEÓ:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!