„Oszd szét a szegények között…” – Az országos elnökség kérése az evangélikus iskolák ballagóihoz

„Oszd szét a szegények között…” – Az országos elnökség kérése az evangélikus iskolák ballagóihoz

Share this content.

Szöveg: MEE
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnöksége azzal a kéréssel fordul az evangélikus iskolákhoz, hogy a közeljövőben esedékes ballagáson a virágra és egyéb kiegészítő ajándékokra szánt összeget – az osztályok közös döntése, illetve egyéni megfontolás alapján – ajánlják fel a Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe került családok megsegítésére. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő felhívását az alábbiakban olvashatják.

Mindnyájan értesültünk arról a szörnyű terrortámadásról, amely a Srí Lanka-i keresztényeket érte húsvétkor. Imádságban együtt vagyunk a több mint háromszáz áldozat és több száz sebesült családjával, Srí Lanka népével és egyházaival.

Amellett, hogy több gyülekezetünk is kifejezte segítő szándékát, azzal a kéréssel fordulunk az evangélikus iskolákhoz, hogy a közeljövőben esedékes ballagáson a virágra és egyéb kiegészítő ajándékokra szánt összeget – az osztályok közös döntése, illetve egyéni megfontolás alapján – ajánlják fel a Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

Az összegyűlt támogatást a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül fogjuk eljuttatni az érintett Srí Lanka-i családokhoz. Ez az egyházunk közreműködésével alapított segélyszervezet élő partneri kapcsolatokkal rendelkezik Srí Lanka-i keresztény egyházi szervezetekkel. 

Az iskolákban összegyűjtött pénzadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet számlaszámára kérjük befizetni: 11705008-20464565
Befizetéskor a közleményrovatban kérjük feltüntetni: Srí Lanka. 

„…oszd szét a szegények között…”  (Mk 10,21)

Budapest, 2019. április 23.

 Fabiny Tamás elnök-püspök
és Prőhle Gergely országos felügyelő 
 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!