Ahogyan én szerettelek

Ahogyan én szerettelek

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Balicza Iván
Ebben a korai órában talán még álmosak vagyunk, talán már a kávé jó illatát élvezzük. Álljunk meg a reggeli készülődésben egy pillanatra, és hallgassunk meg a Bibliából egy mondatot, útravalóként a mai napra. János evangéliumában olvassuk: Jézus azt mondta tanítványainak: „…ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” (Jn 13,34)

Hogyan szeret Jézus? És hogyan kell nekünk egymást szeretnünk?

Elsőként azt mondhatjuk el Jézus szeretetéről, hogy az áldozatkész szeretet. Ő úgy szerette az övéit, tanítványait és minket is, hogy az életét adta értünk. Nemcsak akkor, amikor ezt szó szerint is megtette a kereszten, hanem egész földi életútja, életprogramja ez volt. Jézus nem önmagának élt, hanem a másik embernek. Soha nem kapni akart, hanem mindig adott. Járta a városokat és a falvakat, jót tett, betegeket gyógyított, vigasztalt, tanított, és közben nem kímélte sem az erejét, sem az idejét. Végül pedig ténylegesen is odaadta az életét a világért, hogy kereszthalálával bűnbocsánatot és üdvösséget szerezzen számunkra. Nincs nagyobb szeretet ennél. Jézus szeretetéről azt is elmondhatjuk, hogy hűséges szeretet. János azt írja, hogy Jézus szerette az övéit, mindhalálig szerette őket. Akkor is szerette tanítványait, amikor csalódnia kellett bennük, amikor nem értették meg őt, amikor kishitűsködtek. Akkor is szerette Pétert, amikor az megtagadta őt; szerette Júdást, amikor az elárulta őt; szerette őket, akik elmenekültek, és cserben hagyták őt, amikor őt elfogták. Ilyen hűséges szeretettel szeret minket, amikor mi hűtlenek vagyunk.

A cikk itt folytatódik.

Az áhítat írott formában megjelent Balicza Iván: Isten mémjei – Újszerű igehirdetések című kötetében. 

Címkék: áhítat - Balicza Iván -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!