Evangélikus sikerek a kézilabda diákolimpián

Evangélikus sikerek a kézilabda diákolimpián

Share this content.

Forrás. behir.hu
Miskolc – Miskolcon rendezték meg a 2018/2019. tanévi Kézilabda „B” kategóriás Diákolimpia Országos Döntőjét 2019. április 25-28. között. A négynapos versenyen az V-VI. korcsoport képviselői küzdöttek meg egymással, hogy a torna végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség közös szervezésében jött létre. A 2018/2019. tanévben összesen 145 iskolai csapat nevezett a versenysorozatra, közülük került ki az országos döntő 16 legjobb fiú, és 15 legjobb leány csapata. A 14 fős csapatok az V-VI. korcsoportban (1999–2003 között születettek) mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. A verseny egyszerre négy helyszínen, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, a Herman Ottó Gimnázium, a Zrínyi Ilona Gimnázium, valamint a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tornacsarnokában zajlott.

A lányoknál az első a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus iskola csapata, a második a Kiskunhalmi Bibó István Gimnázium, míg a harmadik a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium csapata lett.

A fiúknál az első helyen a Váci Madách Imre Gimnázium, a második helyen a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium, míg a harmadik helyen a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus iskola csapata végzett. 

Címkék: kézilabda - bajnokság -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!