Egyhangúlag elfogadva… – Közgyűlés Délen

Egyhangúlag elfogadva… – Közgyűlés Délen

Share this content.

Forrás: del.lutheran.hu
Kiskőrös – 2019. április 25-26-án tartotta tavaszi közgyűlését a Déli Evangélikus Egyházkerület a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség vendégszeretetét élvezve.

Az ülés a kiváló házigazda, Lupták György, a Bács-Kiskuni Evangélikus Egyházmegye esperesének köszöntőjével és áhítatával vette kezdetét.

A közgyűlés hivatalos részében elsőként Kondor Péter püspöki jelentését, majd Font Sándor felügyelői jelentését hallgatták meg és fogadták el a résztvevők.

Ezek után Horváth-Csitári Boglárka missziói lelkészi jelentése hangzott el, amelyet a Gustav Adolf Segély jelentése követett Koskai Erzsébettől, majd Andorka Árpád beszámolója hangzott el a népmozgalmi statisztikák eredményeiről. A közgyűlés ezeket a jelentéseket is elfogadta.

A konstruktív hozzászólásokat sem nélkülöző megbeszélés végén Grendorf-Balogh Melinda tartott előadást az evangélikus egyház gyermek- és ifjúsági szolgálatának mindennapi valóságáról, lehetőségeiről a jövőtervezésben.

Az ülés végén került sor a Kántorképző Intézet és az Evangélikus Missziói Központ igazgatótanácsi jelöltjeinek megválasztására.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!