Sportnapot tartottak a teológián, gimnazistákkal

Sportnapot tartottak a teológián, gimnazistákkal

Share this content.

Szöveg: Fabiny Márton, fotó: Jakab Johanna, Mátyás Viktória, Paulik Enikő
Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata sportnapot szervezett, amelyen a budapesti evangélikus gimnáziumokat látták vendégül 2019. április 25-én.

A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai sajnos nem tudtak eljönni, így a Deák Téri Evangélikus Gimnázium és a Budapest–Fasori Evangélikus Gimnázium csapatai neveztek az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) udvarán megrendezett röplabda bajnokságra.

A Deák tériek két csapattal jöttek, de ez egyáltalán nem osztotta meg erőiket, hiszen az arany- és az ezüstérmet is hazavihették, a Fasor csapata lett a harmadik, a Melanchthon Evangélikus Szakkollégium és az EHE hallgatói által alkotott csapatok pedig – jól láthatóan kissé kiesve a gyakorlatból – negyedik és ötödik helyen végeztek.

A lényeg azonban nem ez volt, hanem, hogy közösen a gimnazistákkal, jó hangulatban, szép időben eltöltsünk egy délutánt, a röplabda mellett focizzunk, csocsózzunk, pingpongozzuk, dartsozzunk, hot-dogozzunk, beszélgessünk, egyszóval megismerjük egymást. Mindenki felejthetetlen élményekkel gazdagodott az alkalom folyamán, reméljük a gimnazisták számára sikerült kicsit vonzóbbá tenni a teológia és a szakkollégium közösségét, hiszen nagy szüksége van egyházunknak az utánpótlásra. Jó lenne megismételni az alkalmat a következő tanévben.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!