Jézus missziói parancsa

Jézus missziói parancsa

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Balicza Iván
„Jézus erre ismét ezt mondta nekik: Békesség nektek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket.” (Jn 20,21) Nemrégiben e „nagy missziói parancsnak” is nevezett ige magyarázata olvasása közben két levelet találtam az interneten, melyek – úgy gondolom – nekünk is szólnak. Az egyik levelet Jézus Krisztus írja a keresztényekhez, a másik pedig a keresztények válasza Jézus Krisztusnak.

Jézus levele így hangzik:

Kedves keresztények!
Egy szép küldetést szeretnék rátok bízni. Nevezhetitek ezt nagy missziói parancsnak is. Menjetek el mindenkihez, mindenhová, ahová csak tehetitek, és hívjátok őket hozzám, hogy legyenek az én tanítványaim. Tanítsátok meg őket arra, amit én parancsoltam nektek. Aztán kereszteljétek meg őket, és el ne felejtsétek, hogy én mindig ott vagyok veletek, egészen a világ végéig. Tulajdonképpen nem nektek kell elvégeznetek ezt a munkát, én végzem, csak titeket is szeretnélek bevonni, szeretném, ha munkatársaim lennétek.
Teljes szeretetemmel:
Jézus Krisztus

És a tanítványok örömmel elmentek szerte a világba. Az egyik bejárta Izrael egész területét, a másik elment Indiába, a harmadik Észak-Afrika, Egyiptom, Marokkó, Szudán vidékét választotta, egy különösen buzgó, új tanítvány pedig Kis-Ázsiában rótta az utakat, átjutott Európába, Görögországba, hirdette az evangéliumot gyalog, lovon, hajóval, és végül eljutott a világ fővárosába, Rómába is. 

A tanítványok vállaltak minden megpróbáltatást, szenvedést, üldöztetést, és legtöbbjük az életét áldozta a küldetésért. De mindig boldogok voltak, mert tapasztalták Jézus erejét, azt, hogy velük van, és megáldja az ige hirdetését. 

A teljes cikk itt érhető el.

 

Címkék: Balicza Iván -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!