Nemcsak néztek, hanem láttok is – Gyermekrajz-kiállítás nyílt Rákoskeresztúron

Nemcsak néztek, hanem láttok is – Gyermekrajz-kiállítás nyílt Rákoskeresztúron

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa, fotó: Magyari Márton
Budapest – Rákoskeresztúr – Az idei tanév terméseként több száz képből álló kiállítás nyílt 2019. május 8-án a főváros XVII. kerületében található Vigyázó Sándor Művelődési Házban. A rákoskeresztúri Podmaniczky János Evangélikus Általános Iskola tanulóinak vegyes technikával készített gazdag tematikájú alkotásait Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök méltatta. A tárlat május 19-ig tekinthető meg.

Az ünnepségre zsúfolásig megtelt galériateremben elsőként Erdészné Nagy Éva igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, amelyet az iskola tanulóinak népdalcsokra követett. Gáncs Péter megnyitó beszédében a „kisművészeket” az Úristen munkatársainak nevezte, akik az üres papírokat megtöltve átélhetik az alkotás örömét. „Ti nemcsak néztek – fordult Gáncs Péter a gyerekekhez –, hanem láttok is. Ráadásul olyan művészkezeket kaptatok a Teremtőtől, amelyekkel láttatni is tudtok.”

Az evangélikus óvodába járó gyerekek közül a leendő első osztályosok számára idén is meghirdették az ovi-suli nevű programot. Ennek célja, hogy az ősszel iskolát kezdő gyermekek és szüleik közelebbről is megismerkedhessenek az evangélikus iskolával és annak pedagógusaival. A program keretében rajzpályázatot is hirdettek, amelynek díjátadójára a kiállításmegnyitón került sor. Első helyezett Rontó Villő Hanna lett, míg a második helyezést Csörögi Hanna, a harmadik helyezést pedig Somhegyi Zsófia kapta.

Az ünnepség után a művelődési ház kistermében három, tavaly még „podmaniczkys” diák volt a meghívott vendég. A kiváló talentumokkal megáldott vietnámi származású Mai Thuan Than (Viktor), Tóth Balassa Lajos és Villányi-Nagy Panna az idei tanévtől a Kisképző Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium tanulója. Volt tanáraiknak ők mutatták be a válogatást egyrészt az evangélikus általános iskolában, másrészt a Kisképzőben készített alkotásaik közül.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!