„…viseljétek el egymást szeretettel.” (Ef 4,2) – Elkezdődött Orosházán az evangélikus gimnáziumok országos találkozója – Képriport!

„…viseljétek el egymást szeretettel.” (Ef 4,2) – Elkezdődött Orosházán az evangélikus gimnáziumok országos találkozója – Képriport!

Share this content.

Orosháza – 2013. szeptember 27-én kezdődött el az evangélikus gimnáziumok három napig tartó országos találkozója, amelynek idén az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium ad otthont. Az első napon – Gáncs Péter elnök-püspök megnyitója után – alternatív programokon vettek részt a diákok. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Az iskola dísztermében a közös éneklés után először az iskola igazgatónője, Fehér Borbála köszöntötte az ország küönböző pontjairól érekezett résztvevőket, majd Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke tartott áhítatot a „Isten szeretet, szeretett és szeret” szóhármasa köré fonva gondolatait.

Ezután Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelőasszony és dr. Dancsó József polgármester, országgyűlési képviselő szólt pár kedves szót a diákokhoz, akik a délután folyamán alternatív programokra indultak és megismerkedhettek Orosháza és környékének kincseivel.

(Száguldó riporterként, Ördög Endre orosházi igazgatólelkész segítségével megpróbáltuk az összes helyszínt bejárni, ezt mutatjuk majd be készülő videófilmünkben és képriportunkban.)

Vacsora után Mesterházy Balázs a nyári, Soltvadkerten megrendezendő 10. jubileumi Szélrózsa-találkozóról tartott tájékoztatást. Megtudtuk, hogy Szárnypróbálgató címmel tehetségkutató programot indítanak, amelynek részletei a szelrozsatalalkozo.hu oldalon olvashatóak el.

Ezután a kiskőrösi Gospel Sasok műsora következett, majd Lázár Zsolt esperes áhítatával zárult az első nap programja.

Szombaton alkotótábor lesz, majd este gálaesten bemutatják az elkészült műveket. Vasárnap pedig úrvacsorás istentisztelettel lesz vége a találkozónak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!