Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! (Zsolt 103,2) – Egyházmegyei konfirmandus kirándulás

Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! (Zsolt 103,2) – Egyházmegyei konfirmandus kirándulás

Share this content.

Szöveg: Flaskar Anett
Nyíregyháza – 2019. 04. 27-én a Luther téren gyülekeztünk délelőtt 9 órakor. A Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye konfirmandus kirándulására Zsarnai Krisztián esperes irányításával és több, mint 50 fiatallal indultunk útnak Nagyar felé.

Az esős út után a délelőttöt a Luby-kastélyban töltöttük, ahol a múzeumként berendezett teremben megismerkedhettünk a Luby család és a kastély történetével. Ezenkívül lehetőségünk volt megtekinteni a több száz különleges növénnyel ékeskedő Pálmaházat, valamint egy interaktív irodalmi és történelmi vetélkedőn is részt vehettek a fiatalok.

A csoportképet már napsütésben sikerült elkészíteni a kastély rózsakertjében. A késői ebédet Olcsván fogyaszthattuk el az Oltalom Szeretetszolgálat néhány éve épült többfunkciós épületében, ahol Laborczi Géza lelkész házigazdaként tömören elmondta a falu és a telep történetét.

A konfirmandus csoportok rövid bemutatkozása után ifjúsági énekek hosszú sorával dicsértük az Urat. Az énekeken túl Györfi Mihály lelkész áhítatában is arra buzdította a fiatalok szívét, lelkét, hogy áldják az Urat, és ne feledjék el, hogy mennyi jót tett velük, és tesz mindannyiunkkal.

Ezt az üzenetet nyomatékosította a konfirmációra, azaz hitük megerősítésére készülő fiatalokban az igehirdetés záró éneke: „Te csak az Istennek országát keresd!”.

Egy rövid vetélkedőre is jutott még idő, ahol gyülekezeti csoportonként tesztelhették le a konfirmandusok a vizsgára való felkészültségüket.

A program végén, nem feledve, hogy az Úr mennyi jót tett velünk, hálát adhattunk az együtt töltött napért, a jó időért, a közösségért, és minden megtapasztalt áldásért. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!