Keresd a békét és járj utána! – A tihanyi perjel volt a vendég Pápán

Keresd a békét és járj utána! – A tihanyi perjel volt a vendég Pápán

Share this content.

Szöveg: Polgárdi Sándor, további cikk és fotó: papa-ma.hu
Pápa – Mihályi Norbert Jeromos perjel volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör vendége Pápán az evangélikus látogatóközpontban, 2019. május 13-án. A bakonyszentlászlói születésű, egykori győri bencés diák beszélt tanulmányai mellett a bencés rend életéről is.

A perjel színes képet rajzolt le a hallgatóság előtt a tihanyi apátság történetét felvázolva, annak újraindulásától a mai napig. Közösség, ahol iskolát tartanak fenn és turistákat fogadnak, és nemcsak hazánkból, de határon túlról és a világ különböző részéből is jönnek látogatók.

A perjel szólt a bencések hétköznapi szolgálatának sok érdekességről, a hajnali napfelkelte csodálatos látványáról.

A Balatonhoz érkezők májustól a tihanyi és a környező települések katolikus templomait is rendszeresen látogatják. Különösen a korai és az esti liturgiák a kedveltek számukra.

A beszélgetés végén az érdeklődő evangélikusok kérdései alapján válaszolt az elkövetkezendő időszakban megvalósuló fejlesztéseikről is.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!