Egy éjszakás alkotás a békéscsabai evangélikus gimiben

Egy éjszakás alkotás a békéscsabai evangélikus gimiben

Share this content.

Forrás: csabaidiakujsag.hu
Békéscsaba – Az Egy éjszakás alkotás a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, művészetis diákjai számára szervezett esemény. A Fazekas Attila és Karácsony Zsolt által, az ATK-ban szervezett éjszakai program a résztvevők szerint tavaly ősszel remek szórakozásnak bizonyult, ezért idén is sokan várták ezt az egyedi alkotási lehetőséget nyújtó programot.

A tavalyi esemény is nagy élmény volt mindenki számára, ez alkalommal a helyszín és a közösség, szinte ifjúsági regény hangulatát keltette.

A program este nyolckor kezdődött, és ebben az egyedi légkörben könnyedén alkothattak a fiatalok. Talán a nem mindennapi helyszín és időpont ötvözetének köszönhető, hogy számtalan igényes munka született. A tanácsok és a tanácskérések sem maradtak el, sok építő kritikát osztottak meg egymással a diákok, akik a baráti hangulatnak köszönhetően sok észrevétel és visszajelzés tapasztalatait építhetik be a jövőbeni alkotásaikba.

A fő segítőjük a végzős Fekete Bálint volt, aki kiosztotta a rendelkezésre álló alapanyagokat és eszközöket, valamint tanácsaival és korábbi tapasztalatainak megosztásával segítette a diákok munkáját. A hajnali órákban szintén ő vezényelte le a szavazást, ahol három díjat osztottak ki. A harmadik helyezett Györgyi Anna és Rózsa Eszter lett, külön munkával. A második helyezett Burka Anna és Watson Elizabeth, akik együtt ötleteltek és munkamegosztásban alkottak egész éjszaka. A rendezvény első helyezettje pedig Juhász Evelin lett egy Alzheimer-kórról készített festménnyel.

Az este mindenki számára emlékezetes volt és nagyon jó hangulatban telt, így nem meglepő, hogy a résztvevők mind várják a következő alkalmat, hogy újra ilyen egyedi körülmények között alkothassanak.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!