Az EP-választásokon való részvételre buzdítanak az erdélyi evangélikusok

Az EP-választásokon való részvételre buzdítanak az erdélyi evangélikusok

Share this content.

Forrás: transindex.ro, evangelikus.net
Kolozsvár – Európai, keresztény, magyar jövőnk címmel tett közzé felhívást Adorjáni Dezső Zoltán püspök, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház vezetője, amelyben az EP-választásokon való részvételre buzdít.

„Pár hét múlva ott kell lennünk az EP-választásokon, hogy éljünk kivívott jogunkkal: mi is alakítjuk nemcsak szűkebb hazánk, régiónk jövőjét, hanem a Kárpát-medence magyarságának és az európai keresztény közösségek életének alakulását is. A mi jövőnk keresztyén, magyar és európai. Hogy ez a jövő ne csak ábránd, hanem valóság legyen, ehhez erős, közös magyar hang kell az Európai Parlamentben. Szavazatainkkal olyan tiszta közös magyar hangról kell gondoskodnunk, mely olykor hamis harmóniák közepette is tisztán hallhatóvá teszi évezredes keresztény értékrendünket. Erőteljes, közös magyar hang kell Európában, mely hallatja a kisebbségek, köztük főként az erdélyi magyar kisebbség sajátos érdekeit, és érvényt is szerez azoknak. Olyan erős keresztény magyar hangról kell gondoskodnunk az Európai Parlamentbe, mely akkor is felmutatja és védelmezi Európa évezredes keresztény identitását, amikor már csak kevesen akarják bevallani, hogy ennek az identitásnak köszönheti az öreg kontinens mai anyagi, szellemi és lelki gazdagságát” – írja.

A teljes üzenet itt olvasható el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!