Közösségben az erő – Ünnepeltek a szombathelyi evangélikusok

Közösségben az erő – Ünnepeltek a szombathelyi evangélikusok

Share this content.

Forrás: credoradio.hu. Szöveg: Pusztai Krisztina, fotó: Ádám Eszter, Nagy Deák József, Vass Szilárd
Szombathely – Valóságos evangélikus negyeddé vált a szombathelyi evangélikus templom környéke, hiszen már nemcsak az egyházközség hivatala és a Túróczy Zoltán Szeretetotthon, hanem az egyházközség alapítványának új irodája és a kisközösségi, evangélikus Credo Rádió új stúdiója is a templomtól néhány méterre található, az Óperint utcában.

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány elmúlt húszéves, így a jubileum alkalmából családi napot szerveztek, amelynek keretében átadták és megáldották az új helyiségeket. Cél, hogy a gyülekezet az eddigieknél is jobban részt vegyen a város életében. A rádió az evangélikus tartalom mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy foglalkozzon a szombathelyi, Vas megyei történésekkel.

Az alapítvány támogatásra méltó ügyeket, intézményeket, szervezeteket, személyeket karol fel.  Egyre sokrétűbb munkát végez, így szükség volt egy külön irodahelyiségre, de az ide betérők megismerkedhetnek a szervezet munkájával is. Az iroda információs központként bekerül a  társadalmi vérkeringésbe – mondta Hutflesz Mihály az alapítvány kuratóriumi elnöke.  

Az rendezvényt megtisztelte dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség főosztályvezetője, Buda Annamária, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai osztályvezetője, valamint Rostáné Piri Magda a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese is. A nap során megalapították a Halasi András-díjat, és megtudhatták a résztvevők, hogy a fiatalon elhunyt lelkész írásos munkáiból kiadvány készül, amelyet még idén megjelentet az alapítvány.

A családi nap programjában a hálaadó istentisztelet mellett az alapítvány és a gyülekezet – például a Dr. Bohóc mosolyszolgálat  munkáját bemutató előadások is szerepeltek. A mosolyszolgálat bohócai a szombathelyi és a soproni kórházakban vizitelve csalnak mosolyt rendszeresen a beteg gyermekek és aggódó szüleik arcára. Koncertek, tánc, gyermekfoglalkozások színesítették még az ünnepet. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!